Panorāma

Ekonomisti: dalība eirozonā nav biļete vienā virzienā

Panorāma

Ieskandina XI Jaunatnes dziesmu un deju svētkus

Bijušais finanšu ministrs par situāciju Grieķijā

Eksministrs Vilks: Nepamatota piekāpšanās Grieķijai var radīt lielas pārmaiņas ES

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Nepamatota piekāpšanās Grieķijai var radīt lielas pārmaiņas visā Eiropas Savienībā (ES) jau tuvākajos gados, intervijā LTV „Panorāma” pirmdienas vakarā sacīja bijušais finanšu ministrs Andris Vilks.

Viņš uzsvēra, ka piekāpšanās Grieķijai var radīt negatīvus signālus Portugālei, Spānijai, Īrijai, kuras arī savulaik ņēma aizdevumu no starptautiskajiem kreditoriem. Visai Eiropai ir vienoti jāsadarbojas ar Grieķiju, vienlaikus turoties pie principiem, pretējā gadījumā var sašūpoties ES paši pamati.

„Nevar pieļaut, ka grieķi ievelk Eiropu uz garām, neauglīgām diskusijām,” teica Vilks. „Populisms daudzās Eiropas valstīs pieņemas spēkā. Ja Grieķijai tiek panākts pretī bez pamata, tad tas var novest pie lielām pārmaiņām visā Eiropā. Tātad palīdzam, bet ar ļoti stingru pozīciju,” sacīja Vilks.

Jau ziņots, ka svētdien Grieķijā notikušajā referendumā par aizdevēju nosacījumiem nobalsojuši 38,69%, bet pret bija 61,31% balstiesīgo.

Savukārt pirmdien no amata nolēmis atkāpties Grieķijas finanšu ministrs Janis Varufakis.

Referendumu Grieķijas premjers Aleksis Ciprs rosināja pēc tam, kad Grieķija noraidīja starptautisko kreditoru piedāvājumu, kurā bija paredzēta starptautiskās programmas pagarināšana uz pieciem mēnešiem 12 miljardu eiro apmērā, pretī veicot dažādas reformas.

Eiropas Komisija (EK) oficiālajā paziņojumā svētdienas vakarā norādīja, ka pieņem zināšanai referenduma rezultātus un tos respektē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti