EKS apstiprina Francijas atbalstu «Air France» 7 miljardu eiro apmērā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Eiropas Komisija (EK) devusi zaļo gaismu Francijas valdībai 7 miljardu eiro vērta atbalsta sniegšanai nacionālajai aviokompānijai "Air France". Komisija skaidroja, ka atbalsta trūkums varētu radīt nopietnu kaitējumu Francijas ekonomikai.

ES apstiprina Francijas atbalstu "Air France" 7 miljardu eiro apmērā
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Eiropas Komisija norādīja - Francija ir pierādījusi, ka visi citi iespējamie līdzekļi likviditātes iegūšanai tirgos jau ir izpētīti un izsmelti. Atbalsta trūkuma gadījumā "Air France", iespējams, saskartos ar bankrota risku pēkšņas savas uzņēmējdarbības sabrukšanas dēļ. Tas, iespējams, radītu nopietnu kaitējumu Francijas ekonomikai, paziņoja Eiropas Komisija.

Bloka konkurences uzraudzības iestāde marta vidū atviegloja noteikumus par valsts subsīdijām, lai dalībvalstīm būtu vieglāk sniegt palīdzību uzņēmumiem, kuri ir nonākuši finansiālās grūtībās Covid-19 pandēmijas rezultātā. "Air France" gadījumā atbalstu veido 4 miljardi eiro banku aizdevumos, 90% garantē valsts un 3 miljardi eiro tiešos valsts aizdevumos, apmaiņā pret kuriem aviokompānija ir apņēmusies uzlabot savu rentabilitāti un mazināt kaitīgos izmešus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti