Rīta Panorāma

Holivudā atvērta viena no ASV modernākajām frizētavām

Rīta Panorāma

Intervija ar Jāni Langi

Intervija ar "Luminor" ekonomikas ekspertu Pēteri Strautiņu

Ekonomists kā perspektīvas redz metālapstrādi, mašīnbūvi un programmēšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Iepriekš Latvijā ļoti nozīmīgs bija tranzīts, bet nākotnē turpinās attīstīties metālapstrāde, mašīnbūve un programmēšana, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica "Luminor" ekonomists Pēteris Strautiņš.

Viņš skaidroja, ka iespējas attīstīt tranzītu nav mūsu rokās, ņemot vērā sankcijas pret Krieviju. Savukārt iepriekš minētajās trīs perspektīvajās jomās ražotos produktus var eksportēt jebkur.

Strautiņš pieļāva, ka transportā noteikti attīstīsies aviopārvadājumi, iespējams, arī autopārvadājumi. Ekonomists piebilda, ka klasiskais tranzīts diezin vai kļūs lielāks.

Iespēju Latvijai būt medicīnas pakalpojumu eksportētājai Strautiņš vērtēja piesardzīgi, norādot, ka kopumā ekonomikas statistikā šādi pakalpojumi ir ļoti maza daļa.

Jautāts par iespējamām nodokļu izmaiņām, Igaunijai pazeminot akcīzes nodokli alkoholam, Strautiņš uzsvēra, ka vajadzētu atturēties no nodokļu kariem Baltijas valstu starpā. Viņš teica, ka laikā, kad Latvijā, Igaunijā un Lietuvā ir jādomā par infrastruktūras uzlabošanu, ieguldījumiem veselībā un aizsardzībā, valstīm būtu "jāpanāk kaut kāda vienošanās un šo nodokļu likmes jātur pietiekami augstā līmenī visās Baltijas valstīs".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti