Ekonomists: Ir ļoti augsta varbūtība saņemt uzaicinājumu pievienoties eirozonai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jau tagad var visai droši teikt, ka lēmums par uzaicinājumu Latvijai pievienoties eirozonai būs pozitīvs, jo visi priekšnosacījumi no Latvijas puses tiek pildīti. Tā otrdien intervijā Latvijas Radio norādīja „Swedbank” galvenais ekonomists Mārtiņš Kazāks.

Pēc ekonomista teiktā, varbūtība saņemt pozitīvu atzinumu no Eiropas Komisijas ir ļoti augsta. „Vēl nevar teikt, ka tas ir noticis, bet, manuprāt, tā arī būs. Ja Eiropas Komisijas un Pasaules Bankas atzinumi būtu negatīvi, tad sarunu nemaz nebūtu,” skaidroja Kazāks.

"Varbūtība ir ļoti augsta. Ja mēs skatāmies uz visiem kritērijiem - inflāciju, budžeta deficītu, valdības parādu, ilgtermiņa procentu likmēm un valūtas kursa stabilitāti, redzam, ka mēs viennozīmīgi tos izpildām. Un tad nākamais jautājums ir par ilgtspēju," norādīja bankas ekonomists, piebilstot - par šo faktoru nav bažu. Viņš skaidroja, ka ilgtspēja saistīta ar Latvija ekonomikas sabalansētību - vai nav uzpūstu burbuļu, vai neaizņemamies pārāk daudz.

Jau ziņots, ka trešdien Eiropas Komisija un Eiropas Centrālā banka sniegs savu atzinumu, vai Latvija ir izpildījusi Māstrihtas kritērijus iestājai eirozonā. Savukārt pirmdien Latvijas Radio kļuva neoficiāli zināms, ka Eiropas Komisija ir devusi Latvijai labvēlīgu atzinumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti