Pēcpusdiena

NVD vēža skrīninga programmā veicinājis konkurentu darbību saskaņošanu

Pēcpusdiena

Diskutē par demogrāfiskās situācijas uzlabošanu Latvijā

Latvija oficiāli parakstījusi līgumu par iestāšanos OECD

Ekonomisti: Iestāja OECD nenozīmē tūlītēju ekonomikas izaugsmi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Iestāšanās OECD nenozīmē tūlītēju Latvijas ekonomikas izaugsmi, jo organizācija piedāvā plašākas iespējas un spektru, kā sakārtot valsti un padarīt to labāku, intervijās Latvijas Radio raidījumā „Pēcpusdiena” sacīja ekonomisti Ģirts Rungainis un Arnis Sauka.

Ziņots, ka Latvija ceturtdien, 2.jūnijā parakstīja līgumu par iestāšanos OECD. Līgums gan vēl jāratificē Saeimai – tikai tad valsts pilnībā būs iestājusies OECD.

„Pati iesaistīšanās šajā klubiņā nepadara mūs bagātākus, pārtikušākus,” teica Rungainis. Taču OECD rāda iespējas un piemērus, kā „kārtot savu māju”.

Līdzības runāja arī Sauka. Viņš norādīja, ka ir labi, ja cilvēkam ir doktora grāds ekonomikā, bet svarīgi to ir arī likt lietā.

Abi ekonomisti gan norādīja, ka Latvijas spēja saņemties un iestāties starptautiskajās organizācijās – ES, NATO un tagad OECD – ir apsveicama. Tomēr tā vienlaikus arī raksturo Latviju negatīvākā gaismā – bez spiedienu un mudinājumiem no ārpuses Latvija ir kūtra dažādās reformās un uzlabojumos.

„Mēs esam ārkārtīgi to darīt, ja ir kāds spiediens no ārpuses, lai labi izskatītos ārpusē,” sacīja Sauka. Ja to pašu enerģiju, ko Latvija velta, lai iestātos dažādās starptautiskās organizācijās, Latvija veltītu dažādu problēmu risināšanā savās mājās, tad rezultāts neizpaliktu, paredzēja ekonomists.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti