Rīta Panorāma

Intervija ar Jāni Skuteli un Kasparu Breidaku

Rīta Panorāma

Intervija ar premjerministri Laimdotu Straujumu

Intervija ar Raitu Karnīti

Ekonomiste: Ar «Citadeles» pārdošanu zaudēsim iespēju vadīt finanšu sektoru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Līdz ar bankas „Citadele” pārdošanu Latvija zaudēs iespēju vadīt finanšu sektoru, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja SIA „Ekonomikas prognozēšanas centrs" valdes locekle Raita Karnīte.

Pirms lēmuma par bankas „Citadele” pārdošanas pieņemšanu ekonomistes ieskatā būtu jāmēģina runāt ar Eiropas Komisiju: „Ar Briseles ierēdņiem jārunā ļoti ilgi, pārliecinoši, bet to vismaz vajadzēja mēģināt, jo valstij ļoti vajadzīga sava nacionāla attīstības banka.”

Finanšu sektors ir viens no valsts vadības instrumentiem. Pat spēcīgāks nekā valdība, tāpēc finanšu sektorā ir jāsaglabā kaut kas savs. Kaut viena saitīte, ar kuru varētu tautsaimniecību vismaz nedaudz vadīt caur šo finanšu sektoru,” sacīja Karnīte.

Riskējot ar niecīgiem struktūrfondu resursiem, Latvija atsakās no iespējas vadīt finanšu sektoru. Viņa uzsvēra, ka ne tik būtiski ir uzkrājumi un nauda bankā, kā valsts iespēja to vadīt.

„Jādomā par to, vai, izpārdodot savu valsti, gūstam labumu. Ja gūstam labumu, tad uz priekšu,” sacīja ekonomiste, piebilstot, ka izpratne par ieguvumiem sabiedrībā var būt atšķirīga.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti