Ekonomikas ministrs virza plānus kopīgam jūras vēja parkam ar Igauniju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvija un Igaunija plāno veidot kopīgu jūras vēja parku Rīgas jūras līcī, kas veicinātu abu valstu enerģētisko neatkarību un drošību, LSM.lv pavēstīja Ekonomikas ministra padomniece Beata Jonite.

Piektdien, 6. decembrī, ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) tikās ar Igaunijas ekonomikas un infrastruktūras ministru Tāvi Āsu, lai pārrunātu iespējamo kopīga Latvijas un Igaunijas jūras vēja parka izveidi Rīgas jūras līcī. Pagaidām tā izmaksas un īstenošanas laiks nav zināms.

Ralfs Nemiro par kopā ar Igauniju veidotu vēja parka projektu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Kā Latvijas Radio norādīja Nemiro, nākamā gada sākumā abas valstis varētu parakstīt vienošanās memorandu.

"Vēja parks pagaidām paredzēts 1000 megavati. Tas atrastos jūrā. Šis projekts būtu finansēts no "common European facilities" naudas, kuras mēs pagaidām nekādi nevaram prognozēt, cik tās varētu būt lielas," pastāstīja Nemiro.

Pēc Nemiro teiktā, kopēja jūras vēja ģeneratoru parka darbība Rīgas jūras līcī varētu dot ievērojamus ekonomiskus ieguvumus un dot ieguldījumu abu valstu enerģētiskajā drošībā, diversificējot piegādes avotus.

"Baltijas reģionam ir ārkārtīgi svarīgi strādāt kopīgu mērķu virzienā kā spēcīgai aliansei. Es ļoti priecājos, ka mums beidzot ir izdevies panākt aktīvu Latvijas un Igaunijas sadarbību kopēja atjaunojamās enerģijas avota attīstībā," sacīja ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro.

Tikšanās reizē abi ministri bija vienisprātis par nepieciešamību turpināt projektu virzību un nolēma, ka nākamais solis ir sadarbības projekta pamatnostādņu izstrāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti