Ekonomikas ministrs: Jābeidz ieilgušais privatizācijas process un jāizbeidz «Possessor» darbība

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijā ir jābeidz ieilgušais privatizācijas process un jāizbeidz AS "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" (iepriekš Privatizācijas aģentūra) darbība, to paziņojumā medijiem pauž ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro ("KPV LV").

Privatizācijas un zemes reformas pabeigšanas procesā ir būtiski sarucis darba apjoms, ko veic "Possessor" saistībā ar valsts īpašumu privatizāciju, lietošanā piešķirtās zemes izpirkšanu un privatizācijas sertifikātu apriti. Tāpat "Possessor" pamatā ir pabeidzis tai nodoto slikto aktīvu izstrādi. Tādejādi vidējā termiņā "Possessor" kā pamatuzdevums paliks bezmantinieku, bezīpašnieku un konfiscētu dzīvojamo māju vai dzīvokļu īpašumu atsavināšana, norāda Ekonomikas ministrijā (EM).

"Ņemot vērā "Possessor" darba apjoma būtisko samazinājumu un līdz ar to nepieciešamību daudz efektīvāk izmantot valsts resursus, valdībai beidzot jāpieņem lēmums par ieilgušā privatizācijas procesa pabeigšanu un līdz ar to "Possessor" darbības izbeigšanu.

Ekonomikas ministrija sākusi gatavot priekšlikumus "Possessor" deleģēto funkciju pakāpeniskai nodošanai citām valsts kapitālsabiedrībām vai pārvaldes iestādēm, tādējādi uzsākot "Possessor" darbības pārtraukšanu," atzīst ekonomikas ministrs.

Ņemot vērā "Possessor" uzdevumu samazināšanos, kā arī apstākli, ka šā gada 26. februārī diviem no trim kapitālsabiedrības valdes locekļiem beidzies pilnvaru termiņš, šā gada 27. februāra "Possessor" akcionāru sapulcē pieņemts lēmums grozīt "Possessor" statūtus, nosakot, ka kapitālsabiedrības valdes sastāvā turpmāk būs tikai viens loceklis.

Šā gada 26. februārī valdes locekļa pilnvaru termiņš beidzās "Possessor" valdes priekšsēdētājam Vladimiram Loginovam un valdes loceklim Jurim Vaskānam. "Possessor" valdes locekļa pienākumus turpina pildīt Alvis Mitenbergs.

"Līdzšinējā "Possessor" valde nodrošinājusi efektīvu kapitālsabiedrības pārvaldību un demonstrējusi labus darba rezultātus, pateicoties kuriem šodien varam lemt par valdes locekļu samazināšanu, jo būtiski mazinājies kapitālsabiedrības uzdevumu skaits. Atzinīgi novērtēju visu "Possesor" darbinieku ieguldīto darbu un paveikto privatizācijas un zemes reformas procesos, kā arī valsts slikto aktīvu izstrādes procesā un privatizācijas sertifikātu kontu konsolidācijas un apkalpošanas jomā, kas jau pavisam drīz ļaus mums pieņemt tālākos lēmumus, lai tuvāko gadu laikā pilnībā izbeigtu "Possessor darbību," tā ministrs.

Saskaņā ar Kapitālsabiedrības pārvaldības likumu ne vēlāk kā līdz 2020. gada 1. jūnijam jāizveido "Possessor" padome vai līdz 2020. gada 1. decembrim "Possessor" jāpārveido par sabiedrību ar ierobežotu atbildību (SIA). Ministrs norāda, ka šobrīd nav pamatoti veidot "Possessor" padomi un tuvākajos mēnešos tiks pieņemts lēmums par "Possessor" kā akciju sabiedrības pārveidi par SIA.

EM norāda, ka 2020. gadā aprit trīs gadi kopš pēdējās reizes, kad ministrija sniedza informāciju Ministru kabinetam par zemes reformas un privatizācijas procesa pabeigšanu procesu, problēmām un priekšlikumiem tā veicināšanai, kā arī par "Possessor" mērķiem vidējām termiņam attiecībā uz minēto procesu pabeigšanu. Līdz ar to ministrija plāno līdz šā gada 30. septembrim iesniegt valdībā informatīvo ziņojumu par privatizācijas un zemes izpirkšanas procesu pabeigšanas nosacījumu izpildi un priekšlikumiem, lai pabeigtu minētos procesus saprātīgā termiņā. Citstarp ministrija iesniegs Ministru kabinetā priekšlikumus "Possessor" deleģēto funkciju pakāpeniskai nodošanai citām valsts kapitālsabiedrībām vai pārvaldes iestādēm, tādējādi saprātīgā termiņā izbeidzot "Possessor" darbību.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti