Aktuāli

Melnkalne šonedēļ oficiāli kļūst par NATO dalībvalsti

Aktuāli

Kipras grieķu un turku kopienu līderu piekrituši atsākt sarunas par atkalapvienošanos

EM valsts sekretāra vietnieks Edmunds Valantis par mājokļu programmas aktualitātēm

Ekonomikas ministrijas pārstāvis: Naudas mājokļa programmai šogad pietiks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šogad valstij pietiks naudas, lai palīdzētu jaunajām ģimenēm iegādāties pirmo mājokli un par to nevajadzētu satraukties, sarunā ar Latvijas Radio pauda Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edmunds Valantis.

Šim gadam naudas pietiek, un programma darbosies līdz gada beigām, sacīja Valantis, norādot, ka šī ir viena no ļoti veiksmīgām programmām, jo salīdzinoši īsā laikā ar salīdzinoši nelieliem resursiem divu gadu laikā izdevās palīdzēt 5500 jaunajām ģimenēm.

Tāpat programma ir efektīva no administrēšanas viedokļa, jo finansējums, ko novirzīja valsts, piesaista 40 reizes lielāku privāto finansējumu, arī projektu izskatīšana ir ātra.

Savukārt programmas lielākie nākotnes izaicinājumi ir kredītu piesaiste attālākās vietās.

Jau ziņots, ka finanšu sektora attīstības plānā šim un turpmākajiem diviem gadiem īpašs akcents likts uz kreditēšanas aktivizēšanu. Plāns, kuru atbalstīja valdība, paredz gan jau esošās un lielu popularitāti iemantojušās mājokļu galvojumu programmas ģimenēm ar bērniem turpināšanu, gan tās paplašināšanu no nākamā gada. Sākot no nākamā gada, valsts galvojumu pirmā mājokļa iegādei, iespējams, varēs saņemt ne tikai ģimenes ar bērniem, bet arīdzan jaunie speciālisti.

Saskaņā ar finanšu sektora attīstības plānu atbalstu pirmā mājokļa iegādei programmas ietvaros ik gadu varētu sniegt 1200 jaunajiem speciālistiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti