Ekonomikas ministrija meklē «Expo Milano» paviljona būvētāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ekonomikas ministrija izsludinājusi konkursu par Latvijas paviljona būvniecību 2015.gadā Itālijā paredzētajā izstādē "Expo Milano".

Latvijas paviljons starptautiskajā izstādē būs jābūvē pēc personu apvienības, kas sastāv no uzņēmumiem "DDB Worldwide Latvia","Sarma&Norde", "Sabiedrisko attiecību aģentūra PR Stils" un "Kultūras projektu aģentūra Indie", projekta.

Aģentūrai BNS jau rakstīja, ka paviljona izveidei atvēlētais maksimālais finansējums ir 4,02 miljoni latu.

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts iepriekš atzīmēja, ka Latvija starptautiskajā izstādē "Expo" līdz šim ir piedalījusies divas reizes, bet pirmo reizi izsludināts atklāts radošs konkurss, kā vislabākajā un oriģinālākajā veidā izstādē pārstāvēt Latviju.

2015.gada "World Expo" izstādē Latvijas ekspozīciju paredzēts veltīt ekosistēmas pilnveidošanai, bioloģiskajai daudzveidībai, ekoloģijai un zaļajai ekonomikai. Tās moto - "Dzīvības drava". Pēc labākā piedāvājuma noskaidrošanas un pilnīgas projekta izstrādes 2014.gada sākumā paredzēts izsludināt konkursu par paviljona būvniecību. Saskaņā ar sniegto informāciju paviljona plānotā platība ir aptuveni 600 kvadrātmetru.

Izstāde "World Expo", kas ir vērsta uz valstu tēla veidošanu un popularizēšanu, notiek reizi piecos. 2010.gadā tā notika Šanhajā, Ķīnā. Savukārt 2015.gadā starptautiskā "World Expo" izstāde ar nosaukumu "Expo Milano" no 1.maija līdz 31.oktobrim notiks Milānā. Līdz 27.jūnijam dalību izstādē bija apstiprinājušas 129 valstis.

"World Expo" izstādēs ar paviljoniem piedalās valstis, starptautiskas organizācijas, reģioni, kā arī atsevišķi globālie koncerni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti