Ekonomikas ministrija, atskatoties uz 2021. gadu, izceļ vairākus īstenotos pasākumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ekonomikas ministrija (EM), atskatoties uz 2021. gadu, izceļ vairākus īstenotos pasākumus, kas nesīs augļus tuvākajos gados.

2021. gadā Covid-19 pandēmija turpināja ietekmēt sociālekonomisko situāciju gan pasaulē, gan arī Latvijā, un gada otrajā pusē enerģijas cenu pieaugums ir radījis papildu spriedzi gan uzņēmējiem, gan mājsaimniecībām.

Tomēr kopumā, lai arī situācija vēl aizvien ir sarežģīta, aktuālie statistikas dati liecina, ka mūsu valsts ekonomiskā izaugsme 2021. gada otrā ceturkšņa beigās sasniedza pirmskovida līmeni un kopumā var prognozēt, ka iekšzemes kopprodukts (IKP) 2021. gadā pieaugs par 5%. 

Ekonomikas ministrija, atskatoties uz 2021. gadu, izceļ vairākus īstenotos pasākumus
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Kā vienu no nozīmīgiem 2021. gada veikumiem EM min prioritāro investīciju “zaļā koridora” izveidi, un tā darbības pirmā pusgadā jau ir atbalstīti astoņi projekti ar kopējo pienesumu 88 miljoni eiro un 619 radītām darba vietām.

Līdz ar Nacionālo industriālās politikas pamatnostādņu apstiprināšanu turpmākajiem septiņiem gadiem EM izvirzījusi mērķi eksporta apjomu palielināt līdz 22 miljardiem eiro 2023. gadā un līdz 27 miljardiem eiro 2027. gadā.

Tāpat ir izveidots lielais investīciju fonds Latvijas tautsaimniecības reindustrializācijas procesa nodrošināšanai pēc Covid-19 krīzes, nodrošinot atbalstu investīcijām virs 10 miljoniem eiro aizdevumus ar kapitāla atlaidi uz labvēlīgiem nosacījumiem.

Šogad stājās spēkā arī jaunais “Dzīvojamo telpu īres likums”, kas nodrošina taisnīgu līdzsvaru starp izīrētāju un īrnieku interesēm.

Šis gads iezīmējas arī ar grozījumiem Būvniecības likumā, kas daudz skaidrāk nosaka katra būvniecības procesa dalībnieka atbildību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti