Ekonomikas ministre: «Latvijas Gāzes» jaunā vadības komanda «nav slikta»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

 

AS "Latvijas Gāze" (LG) padome ietekmīgā energouzņēmuma valdē iecēlusi savas nozares profesionāļus un izveidotā komanda "nav slikta". Šādu viedokli intervijā Latvijas Radio pauda ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un Zemnieku savienība).

Viņa norādīja, ka, ņemot vērā gaidāmo gāzes tirgus liberalizāciju, valstij LG vadībā nepieciešams konstruktīvs partneris. Jaunais LG valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis ir pieredzējis cilvēks – bijis ekonomikas ministrs, Ministru prezidents un viņam enerģētikas jautājumi nav sveši.

Ekonomikas ministre domā, ka Kalvītis noteikti būs spēcīgs akcionāru interešu aizstāvis, tāpat arī jaunā valdes locekle Zane Kotāne, kura ir pieredzējusi enerģētikas jomā.

"Nav slikta komanda. Redzēs, kā ar to izdosies sastrādāties," teica ministre, norādot, ka to varēs redzēt visai drīz – kad Ekonomikas ministrija uz Saeimu virzīs jauno likumdošanas paketi saistībā ar gāzes tirgus atvēršanu.

Ministre atzina, ka līdz šim lēmumi gāzes tirgus liberalizācijai nākuši ļoti grūti. Turklāt, jāņem vērā, ka nepietiek tikai ar tirgus atvēršanu – ir jānodrošina arī reāla konkurence jeb alternatīvas gāzes piegādes. Par to ministre jaunnedēļ iecerējusi runāt vizītē Lietuvā, kur arī plānots Klaipēdas termināla apmeklējums.

Jau vēstīts, ka LG padome piektdien ietekmīgā energouzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatā iecēlusi bijušo Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti. Viņš šajā amatā nomainīs ilggadējo LG valdes priekšsēdētāju Adrianu Dāvi.

Kalvītis par lielāko izaicinājumu sauc gaidāmo dabasgāzes tirgus liberalizāciju un cer, ka gāzes biznesā vismaz Latvijas un Baltijas teritorijā politiskie faktori nedominēs pār ekonomiskajiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti