EK: Trūkst stratēģiskas pieejas Eiropas naudas izlietojumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Eiropas naudas izlietojumā Latvijā trūkst stratēģiskas pieejas gan reģionu, gan valsts līmenī, uzsver Eiropas Komisija (EK). Tā gan nav tikai Latvijas problēma. Un tādēļ vēl jo vairāk Eiropas fondu uzraugi nolēmuši stingrāk sekot līdzi tam, vai plānotajām investīcijām ir konkrēts un pietiekami pamatots mērķis.

Latvija arī jau iesniegusi savas investīciju prioritātes nākamajiem septiņiem gadiem. Par vairākām lietām, piemēram, ieguldījumiem reģionālās nozīmes ceļos, notiek karstas diskusijas.

„Infrastruktūra var būt viena no prioritātēm, mēs to atzīstam, bet ir vajadzīgs nacionālais transporta attīstības plāns, tālāk tam jāpakārto citi plāni. Mums ir jāredz, uz kurieni mēs ejam transporta jomā,” norādīja EK Reģionālās attīstības ģenerāldirektorāta pārstāvis Normunds Popens.

Viņš arī piebilda, ka vietējie ceļi nav lielākā prioritāte. „Prioritāte, mūsuprāt, ir uzņēmējdarbība, inovācijas, pētniecība, viss, kas rada pamatu ekonomiskai attīstībai. Nesakām, ka nevajag būvēt vietējos ceļus - vajag, bet tie varbūt nav Eiropas fondi. Jāsaprot, ka šī infrastruktūra tiks reāli izmantota kaut kam. Piemēram, mēs redzam, arī citās dalībvalstīs, ka uzbūvēts ceļš ar visām lampām, bet galā nekā nav. To negribam pieļaut,” atzīmēja Popens.

Strīdi gan šobrīd esot par detaļām, tādēļ svarīga būs atbildīgo iestāžu spēja pamatot investīciju nepieciešamību jebkurā no jomām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti