EK publicēs ziņojumu par Latvijas gatavību ieviest eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Trešdien Latvija sagaida oficiālu Eiropas Komisijas un Eiropas Centrālās bankas ziņojumu par Latvijas gatavību pievienoties eirozonai. Kā Latvijas Radio jau iepriekš ziņoja, Eiropas Komisijas atzinums, visdrīzāk, būs pozitīvs.

Eiropas Centrālā Banka ar oficiālu paziņojumu klajā nāks trešdien pusdienlaikā, taču noprotams, ka tas, visticamāk, ļoti krasi neatšķirsies no Eiropas Komisijas redzējuma. Banka atzīs, ka Latvija izpilda Māstrihtas kritērijus, lai gan tā izteiks arī vairākus aizrādījumus.

Ziņojumā vērtēs Latvijas ekonomikas, cenu, valūtas kursa stabilitāti, valdības budžeta stāvokli, arī to, vai ieviesti visi likumi, kas jāizpilda nacionālajai centrālajai bankai, mūsu gadījumā Latvijas Bankai, lai kļūtu par eirosistēmas sastāvdaļu.

Sagaidāms, ka Eiropas Centrālajai bankai būs norādes par nerezidentu noguldījumiem Latvijas bankās. Jo vēl šogad Eiropas Centrālās banka nosūtīja vēstuli Latvijas Bankai ar lūgumu skaidrot šo situāciju, kā īsti ir ar šīm finansēm bankās Latvijā.

Pēc Eiropas Komisijas un Eiropas Centrālās bankas ziņojuma Latvijas atbilstību eiro turpinās vērtēt Eiropas Parlaments. Pēc dažādiem signāliem, arī vērtējums Latvijas dalībai eirozonā, visticamāk, būs pozitīvs. Kā sarežģītākais posms varētu būt debates dalībvalstu starpā, kuras teiks savu izšķirošo vārdu 9. jūlijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti