EK prezidente: Krievija izmanto gāzi politiska spiediena izdarīšanai uz ES

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kremlis turpina izmantot Krievijas dabasgāzes piegādes kā politiskās ietekmes instrumentu, un par to liecina arvien vairāk pierādījumu, pirmdien paziņoja Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Maskavas rīcība būtiski ietekmē gāzes cenas, un nevar izslēgt, ka tās vēl kādu laiku saglabāsies augstā līmenī, brīdināja fon der Leiena.

Neraugoties uz milzīgo pieprasījumu pēc gāzes un augstajām šī energoresursa cenām, Krievijas valstij piederošais uzņēmums “Gazprom” uz Eiropas Savienību (ES) eksportē vēsturiski zemu gāzes apjomu, fon der Leiena paziņoja konferences “Eiropa 2022” atklāšanā Berlīnē.

Viņasprāt, Krievija izmanto pašreizējo situāciju, lai izdarītu spiedienu uz ES, kas no “Gazprom” pērk vairāk nekā 40% patērētās dabasgāzes.

Pēc fon der Leienas domām, ES būtu jānovērš atkarība no Krievijas gāzes piegādēm un jāsadarbojas ar alternatīviem un uzticamiem piegādātājiem, piemēram, ASV, lai no turienes saņemtu sašķidrināto dabasgāzi.

Viņasprāt, enerģētikas krīze apliecina, ka Eiropas valstīm vairāk jāpaļaujas uz atjaunojamiem enerģijas avotiem, lai samazinātu atkarību no Krievijas gāzes un citiem importētiem energoresursiem, kas piesārņo atmosfēru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti