EK pārstāvniecības vadītāja: Valsts iespējas palīdzēt «Metalurgam» ir ierobežotas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ne tikai līdzekļu trūkums budžetā, bet arī daudzie Eiropas ierobežojumi neļauj valstij glābt visus grimstošos uzņēmumus. Tā, skaidrojot valsts iespējas iesaistīties grūtībās nonākušā uzņēmuma „Liepājas metalurgs” glābšanā, uzsvēra Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

„Latvija nevar glābt visus grimstošus kuģus, arī nevar glābt visus grimstošus uzņēmumus vai arī bankas. Ne tikai tāpēc, ka tam ir nepieciešami lieli nodokļu maksātāju līdzekļi. Ne tikai naudas trūkums vai līdzekļu trūkums budžetā to neļauj, to neļauj darīt arī Eiropas nosacījumi,” sacīja Šteinbuka.

Viņa skaidroja, ka Eiropā darbojas vienotais tirgus, kuram ir zināmi nosacījumi, kādā veidā valsts var atbalstīt vai neatbalstīt uzņēmumus. „Valsts nedrīkst kropļot konkurenci Eiropā. Te ir daudz Eiropas ierobežojumi un ar tiem ir jārēķinās,” norādīja EK pārstāvniecības vadītāja.

Šteinbuka atzīmēja, ka valstij drīzāk būs jāskatās uz sociālo situāciju Liepājā. Gadījumā, ja „Liepājas metalurgs” nevarēs turpināt savu darbu, valstij būs jādomā, kā nodrošināt citas darba vietas, sociālas garantijas.

Viņa arī atzīmēja, ka investori uzņēmumam jāmeklē tagad, piebilstot: „Varbūt arī akcionāri nāks pie prāta un arī kaut kā palīdzēs situāciju uzlabot.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti