Panorāma

Pārstrādātājiem pārmet vēlmi turēt zemas piena cenas

Panorāma

Latvijas piensaimnieki krīzes dēļ kļūst par gaļas audzētājiem

Piena zemniekiem labu ziņu pagaidām nav

EK nesola lūgto atbalstu Latvijas piena ražotājiem un cūkkopjiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Eiropas Savienības ārkārtas atbalsts Baltijas zemniekiem nav solīts un, visticamāk, nebūs, un naudu būs jāmeklē valsts budžetā," sacīja Latvijas zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (Zaļo un zemnieku savienība), kurš pirmdien piedalījās Eiropas Savienības (ES) lauksaimniecības ministru sanāksmē Briselē.

Dūklavs Briselē pieprasīja ārkārtas finansiālu atbalstu Latvijas ražotājiem piena un cūkgaļas nozarēs, kuras ir vissmagāk cietušas produktu cenu lejupslīdes dēļ.

Latvijas zemkopības ministrs pēc ES lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sēdes atzina: lai arī piena ražotāji cerēja uz papildu finansiālo atbalstu no Eiropas Komisijas, šis priekšlikums atbalstu nav guvis.

"Kas attiecas uz kaut kādu tiešu naudas iedalīšanu un tā tālāk, tādi jautājumi (..) par papildu finansējumu netika atbalstīti. Un to arī [ES lauksaimniecības] komisārs savā runā teica, ka tāds jautājums pašlaik netiek izskatīts," Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" pēc sēdes atzina Dūklavs.

Viņš Latvijas Radio pavēstīja, ka ar valdības vadītāju Māri Kučinski (Zaļo un zemnieku savienība) un finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (Zaļo un zemnieku savienība) tiks runāts par iespējām atbalstīt krīzes skartās nozares no valsts budžeta.

Zemkopības ministrijas dati liecina, ka Latvijā piena iepirkuma cena kopš Krievijas embargo ir samazinājusies par 26%. Savukārt cūkgaļas iepirkuma cena samazinājusies par 20%. Gadījumā, ja atbalsts netiks piešķirts, lauksaimnieki varētu rīkot arī protestus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti