EK: «MasterCard» ir pārāk augsta karšu darījumu maksa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

ASV kredītkaršu gigants "MasterCard" patērētājiem un mazumtirgotājiem nosaka pārāk augstu karšu darījumu maksu, secinājusi Eiropas Komisija pēc vairāku gadu izmeklēšanas pret "MasterCard" un tā konkurentu "Visa", saņemot sūdzības  par to noteiktajām nodevām. 

Sākotnējā iebildumu paziņojumā Komisija paudusi uzskatu, ka "MasterCard" pārkāpj Eiropas Savienības vienotā tirgus konkurences noteikumus.  

Bloka konkurences komisāre Margarēte Vestagere norāda, ka vairums patērētāju maksājumu kartes izmanto katru dienu, iegādājoties pārtiku, apģērbu vai veicot pirkumus internetā, bet "MasterCard" mākslīgi paaugstina karšu maksājumu izmaksas.

Pastāv bažas gan attiecībā uz noteikumiem, ko uzņēmums nosaka pārrobežu darījumiem Eiropas Savienībā, gan uz nodevām, kas tiek piemērotas mazumtirgotājiem par maksājumu pieņemšanu ar ārpus Eiropas izsniegtām kartēm.

Vestagere piebilda, ka ""MasterCard" tagad ir iespēja atbildēt uz šīm apsūdzībām.

Pēc līdzīgas izmeklēšanas pret "Visa" šis uzņēmums 2013.gadā samazināja nodevas pat par 60 procentiem un piekrita mainīt noteikumus, lai veicinātu pārrobežu konkurenci.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti