EK brīdina Lielbritāniju par iespējamiem tirdzniecības ierobežojumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Eiropas Komisijas (EK) "Brexit" sarunu delegācijas vadītājs Mišels Barnjē brīdinājis Lielbritāniju par negatīvajām sekām, ja tā pametīs bloka vienoto tirgu un muitas savienību. Viņš arī aicināja oficiālo Londonu precizēt savu pozīciju pirms kārtējās sarunu kārtas par šīs valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

Barnjē pēc sarunām ar Lielbritānijas premjerministri Terēzu Meju un "Brexit" lietu ministru Deividu Deivisu informēja, ka britiem jārēķinās ar tirdzniecības ierobežojumiem, ja tie pametīs vienoto tirgu. Pēc "Brexit" arī Lielbritānijas bankas vairs nevarēs brīvi piedāvāt savus pakalpojumus bloka dalībvalstīs.

Barnjē atkārtoti pauda vēlmi uzzināt skaidru Londonas nostāju par nākotnes attiecību jautājumiem.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas valdības vadītāja ir paziņojusi par iespēju pamest vienoto tirgu un muitas savienību, lai varētu kontrolēt imigrāciju un brīvi slēgt tirdzniecības līgumus. Eksperti uzskata, ka šāds lēmums negatīvi ietekmēs valsts ekonomiku. 

2016.gada jūnijā 52% iedzīvotāju referendumā nobalsoja par Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES. Valdība oficiālo pieteikumu par aiziešanu no ES iesniedza 2017.gada martā, bet sarunas par Lielbritānijas izstāšanos no ES sākās 2017.gada jūnijā. Lielbritānijas izstāšanās no ES ir gaidāma nākamā gada martā. ES piedāvā Londonai «Brexit» pārejas posmu līdz 2020.gada beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti