EK atzīst Grieķijas progresu ekonomikas reformās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Eiropas Komisijas (EK) Ekonomikas finanšu, nodokļu un muitas lietu komisārs Pjērs Moskovisī atzinīgi vērtē Grieķijas valdības veiktās ekonomiskās reformās. Ar  šo paziņojumu viņš nāca klajā pēc vizītes šajā valstī.

"Grieķija ir panākusi progresu savu saistību izpildē, par kurām mēs vienojāmies augustā. Valdības rīcība un pieņemtie lēmumi rāda, ka valsts dodas pareizajā virzienā. Tomēr mēs saprotam, ka tuvāko dienu un nedēļu laikā nepieciešams īstenot papildu pasākumus, lai  izpildītu aizdevuma plāna kārtējā posma nosacījumus. Es ļoti ceru, ka tas tiks paveikts līdz gada beigām," sacīja Moskovisī.

Ne tik optimistiska par Grieķijas ekonomikas stāvokli ir Eiropas Centrālā banka. Pēc visaptverošas pārbaudes veikšanas šīs finanšu institūcijas pārstāvji paziņoja, ka četrām lielākajam Grieķijas bankām ir jāpiesaista 14 miljardi eiro.

Tas nepieciešams, lai novērstu kapitāla trūkumu ekonomiskās krīzes padziļināšanās gadījumā. Bankām līdz 6. novembrim ir jāiesniedz konkrēti plāni par iespējām segt deficītu. Šajā nedēļā  Grieķijas valdība arī gatavojas sākt banku restrukturizāciju.

Jau ziņots, ka Grieķija jūlijā panāca vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem par 86 miljardus eiro lielu aizdevumu. Apmaiņā pret to Atēnas apsolīja īstenot taupības politiku un veikt valstī nepieciešamās reformas.  

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti