EK apstiprina Latvijas programmu Covid-19 skarto mākslas, izklaides un atpūtas nozares uzņēmumu atbalstam šajā gadā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Eiropas Komisija (EK) ir apstiprinājusi Latvijas programmu koronavīrusa pandēmijas skarto mākslas, izklaides un atpūtas nozares uzņēmumu atbalsta turpināšanai šajā gadā, informēja EK pārstāvniecībā Latvijā.

EK ir konstatējusi, ka Latvijas programma mākslas, izklaides un atpūtas nozares uzņēmumu atbalstam atbilst valsts atbalsta pasākumu pagaidu regulējumam. Programma ir atjaunots EK 2021. gada maijā apstiprināts pasākums, kā termiņš beidzās 2021. gada 31. decembrī. Latvija paziņoja par programmas atjaunošanu līdz 2022. gada 30. jūnijam.

EK atzīmēja, ka Latvija paziņoja arī par vairākiem grozījumiem, ieskaitot, pirmkārt, par aizdevuma termiņa pagarinājumu par 30 mēnešiem ar 24 mēnešu labvēlības periodu un, otrkārt, par noteiktu esošo aizdevumu pārstrukturēšanas iespējas ieviešanu.

Saskaņā ar šo programmu valsts atbalsts tiks piešķirts tiešo dotāciju un aizdevumu veidā. Pasākuma mērķis ir segt daļu no zaudējumiem, kas šiem uzņēmumiem radušies pandēmijas un ierobežojumu dēļ, un sniegt atbalstu no tā izrietošā ražošanas izmaksu pieauguma situācijā.

EK konstatēja, ka Latvijas programma atbilst ES pagaidu regulējuma nosacījumiem. Pirmkārt, atbalsts vienam saņēmējam nepārsniegs 2,3 miljonus eiro; otrkārt, tas tiks piešķirts ne vēlāk kā līdz 2022. gada 30. jūnijam.

EK secināja, ka pasākums ir samērīgs, piemērots un vajadzīgs, lai novērstu nopietnus traucējumus dalībvalsts ekonomikā. Pamatojoties uz to, EK apstiprināja programmu saskaņā ar ES valsts atbalsta noteikumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti