EK aicina Latviju mazināt budžeta deficītu un investēt zinātnē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Eiropas Komisija atkārtoti iesaka mūsu valstij mēģināt samazināt budžeta deficītu, lai padarītu ekonomiku izturīgāku pret nākotnē iespējamiem satricinājumiem. Tāpat trešdien publicētajā ziņojumā uzsvars tiek likts uz ienākumu nevienlīdzības samazināšanu, kā arī mērķtiecīgāku investīciju izmantošanu jomās, kur tas ir patiešām ir būtiski.

Īpaši izcelta ir arī cīņa ar naudas atmazgāšanu, norādīja Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Valdis Dombrovskis ("Jaunā Vienotība").

Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Valdis Dombrovskis
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Virkne valstu ir saņēmušas rekomendācijas saistībā ar cīņu ar naudas atmazgāšanu, jo mēs zinām, ka pēdējā gada laikā ir bijis daudz skandālu Eiropā. Bez Latvijas tās ir vēl piecas valstis: Bulgārija, Dānija, Igaunija, Malta un Zviedrija. Un tāpat ir rekomendācijas attiecībā uz investīciju prioritātēm, kas tiek skatītas arī kontekstā ar Eiropas Savienības nākamo daudzgadu budžetu.

Latvijai ir rekomendācijas attiecībā uz ieguldījumiem zinātnē un inovācijās, mājokļu pieejamībā, infrastruktūrā, tajā skaitā nodrošinot infrastruktūras ilgtspēju.

Un faktiski tiek rekomendēts, ka šo investīciju finansēšanā būtu izmantojami gan publiskie, gan privātie līdzekļi," stāstīja Dombrovskis.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti