EK aicina Krieviju uz sarunām par Baltijas zivju konservu aizliegumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Eiropas Komisija (EK) nosūtījusi Maskavai pieprasījumu par konsultāciju rīkošanu Pasaules Tirdzniecības organizācijas (PTO) mehānismu ietvaros saistībā ar aizliegumu ievest Latvijas un Igaunijas zivju konservus, otrdien paziņoja Krievijas ekonomiskās attīstības ministra vietnieks Aleksejs Ļihačovs.

"Viņi ir pieprasījuši konsultācijas, bet konsultācijas pagaidām nav notikušas. Mūsu pozīcija tiks realizēta, nekaitējot Krievijas likumdošanai," sacīja amatpersona.

"Tika konstatētas zināmas problēmas. Tiks novērstas, problēmu [ar piegādēm Krievijai] nebūs," norādīja Ļihačovs.

EK iepriekš pauda, ka Latvijas zivju konservu ievešanas aizliegums ir pretrunā ar PTO normām. Tiesa gan, kā sacīja EK pārstāvis, Brisele ir gatava atrisināt radušos problēmu dialoga ceļā, nevēršoties PTO kvazitiesu instancēs.

Kā ziņots, Krievijas Federālais uzraudzības dienests patērētāju tiesību aizsardzības un cilvēka labklājības jomā ("Rospotrebnadzor"), sākot ar 1.augustu, aizliedzis četru Latvijas ražotāju zivju konservu ievešanu.

Turklāt "Rosseļhoznadzor" vēl 4.jūnijā noteica pagaidu ierobežojumus attiecībā uz visas Latvijas un Igaunijas zivju produkcijas ievešanu Krievijā pārkāpumu dēļ, kas konstatēti inspekciju gaitā, kā arī tāpēc, ka produkcijā ir aizliegtas un kaitīgas vielas.

Vēlāk arī Kazahstāna pievienojusies šim aizliegumam.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti