Rīta Panorāma

Pasaulē piemin holokausta upurus

Rīta Panorāma

Intervija ar bijušais Latvijas NBS Sauszemes spēku komandieri, atvaļināto pulkvedi Igoru Rajevu

Eirozonā rekordaugsta inflācija

Eirozonā martā rekordaugsta inflācija – 7,4%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Inflācija eirozonā, ko veicina Krievijas iebrukums Ukrainā, ir ļoti tuvu maksimālajam līmenim, vēstījusi Eiropas Centrālā banka. Par rekordaugstu inflāciju ziņo arī atsevišķu valstu, tai skaitā Vācijas pārstāvji. 

Bankas  viceprezidents Luiss de Gindoss informēja, ka šīs rādītājs martā pieaudzis līdz 7,4 procentiem. Tas ir visu laiku augstākais līmenis un būtiski virs bankas noteiktā divu procentu mērķa.

Augsta inflācija saglabāsies arī nākotnē, bet otrajā pusgadā būs vērojama tās samazināšanās. Līdz ar to gada inflācija Eiropas vienotās valūtas blokā būs nedaudz virs pieciem procentiem, tomēr šo rādītāju var pasliktināt Krievijas gāzes piegāžu apturēšana.

Tikmēr Vācijas statistikas biroja sākotnējie dati liecina, ka gada inflācija Vācijā aprīlī palielinājusies līdz 7,4 procentiem, un tas ir augstākais līmenis kopš 1981. gada rudens.

Lielākā ietekme uz to bija enerģijas cenu pieaugumam par vairāk nekā trešo daļu un pārtikas produktu cenu pieaugumam par vairāk nekā astoņiem procentiem.

Situācija mūsu valstī ir vēl sarežģītāka, un Eiropas Savienības statistikas birojs "Eurostat" ziņo, ka gada inflācija Latvijā martā bija 11,5 procenti. Augstāks šīs rādītājs bija vienīgi Lietuvā, Igaunijā, Čehijā un Nīderlandē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti