«Eiropas Solidaritātes korpusa» programmā atbalstīs arī darba devējus, kas nodarbina jauniešus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Eiropas Savienības (ES) mājā Rīgā ceturtdien, 13.decembrī, svinīgi atklās programmu "Eiropas Solidaritātes korpuss". Tās mērķis ir veicināt solidaritāti, iesaistot organizācijas un jauniešus no 18 līdz 30 gadiem aktivitātēs, kas risina sabiedrībai aktuālus izaicinājumus un uzlabo jauniešu prasmes.

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras pārstāve Juta Reķele
00:00 / 00:22
Lejuplādēt
Jaunā programma ilgs līdz 2020. gadam, un Latvijai pieejamais finansējums projektiem šā gada pirmajā konkursā bija 670 000 eiro. Programmā ietverti brīvprātīgā darba projekti vietējā un starptautiskā līmenī, solidaritātes projekti un pirmo reizi – arī darba un prakses projekti.

 

"Programmas jaunums ir tāds, ka arī darba devējiem, kuri grib savā uzņēmumā, iestādē vai pašvaldībā nodarbināt jaunieti, ir iespējams saņemt finansiālu atbalstu jauniešu nodarbināšanai. 

Atalgojumu gan šī programma nesedz, bet sedz, piemēram, ceļa izmaksas, ja tas ir starptautisks jaunietis vai arī vietējs jaunietis, kurš braukā lielāku attālumu.

Programma sniedz arī atbalstu jauniešu ievadīšanai darbā, apmācībai, mentoringam. Tas ir pavisam jauns projektu veids, ko mēģinām ieviest un informēt darba devējus, lai izmanto šo iespēju," stāsta Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras pārstāve Juta Reķele.

Nākamgad Eiropas Solidaritātes korpusa programmā Latvijai būs pieejami 1,3 miljoni eiro, kuru sadalei Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra rīkos trīs konkursus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti