Eiropas Savienības valstu enerģētikas ministri šonedēļ spriedīs par gaidāmo ziemu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Briselē šonedēļ tiksies par enerģētiku atbildīgie Eiropas Savienības valstu ministri. Galvenā sarunu tēma būs enerģijas drošība blokā un gaidāmā apkures sezona ziemā, turpinoties Krievijas iesāktajam karam Ukrainā. 

Diskusijas Briselē šonedēļ gaidāmas visai saspringtas. 

Ministri pārspriedīs Eiropas Komisijas rosināto, proti, ka visās bloka dalībvalstīs ir jāsamazina gāzes patēriņš par 15%, kas ļautu labāk sagatavoties ziemai un nogādāt krātuvēs vairāk resursu. Šādi Eiropa mierīgi varētu pārvarēt gaidāmo ziemu, gadījumā, ja Krievija pilnībā pārtrauktu gāzes piegādes. 

Tomēr, ņemot vērā, ka dažādos Eiropas Savienības reģionos valda atšķirīga situācija, ne visas valstis ir gatavas sākt taupīt jau tagad.

KONTEKSTS:

Eiropas Komisija rosina visās bloka dalībvalstīs samazināt gāzes patēriņu par 15%. Tas ļautu labāk sagatavoties ziemai un nogādāt krātuvēs vairāk gāzes, lai gadījumā, ja Krievija pilnībā pārtrauc gāzes piegādes, Eiropa varētu mierīgi pārvarēt gaidāmo ziemu. Pagaidām šie samazināšanas mērķi būtu brīvprātīgi. Tomēr, ja krīze padziļinātos, tad taupība kļūtu obligāta.

Dalībvalstīm arī līdz septembrim jāizstrādā "nacionālie ārkārtas rīcības plāni", lai parādītu, kā tiks samazināts enerģijas patēriņš, un ik pēc diviem mēnešiem jāziņo par progresu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti