Dienas ziņas

Nometne no vardarbības cietušiem bērniem

Dienas ziņas

Dienas ziņas

ES gatavojas tam, ka Krievija pilnībā pārtrauks gāzes piegādi

Eiropas Savienības valstīm jagatavojas pilnībā iztikt bez Krievijas gāzes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Eiropas Savienības valstīm jābūt gatavām iespējai, ka Krievija pilnībā pārtrauks dabasgāzes piegādi. Par to trešdien brīdināja Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena. Uzrunā Eiropas Parlamentā viņa sacīja, ka tiek gatavoti ārkārtas situācijas plāni energoapgādes drošībai.

“Mums jāgatavojas turpmākiem gāzes piegādes traucējumiem un pat tam, ka Krievija pilnībā pārtrauc piegādāt gāzi. Nosaukšu dažus skaitļus.

Patlaban 12 dalībvalstis jau tieši skārusi daļēja vai pilnīga Krievijas gāzes piegādes pārtraukšana. Tāpēc ir skaidrs, ka Putins turpina izmantot enerģiju kā ieroci,” atzina EK prezidente.

“Un tāpēc Eiropas Komisija strādā pie Eiropas ārkārtas rīcības plāna. Ar šo plānu un nepieciešamajiem instrumentiem mēs iepazīstināsim līdz jūlija vidum. Arī dalībvalstīm ir savi ārkārtas plāni. Tas ir labi, bet es domāju, ka mums ir vajadzīga Eiropas sadarbība un kopīga rīcība kā 27 valstīm. Mums jābūt drošiem, ka pilnīgu pārtraukumu gadījumā gāze plūst tur, kur tā visvairāk nepieciešama.”

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Eiropas Savienība jau ir noteikusi sankcijas Maskavai – arī attiecībā uz atsevišķiem energoresursiem – un tiecas kļūt neatkarīga no Krievijas piegādēm. Taču tas prasa laiku, un Leiena brīdināja, ka jābūt gataviem Krievijas izraisītai energokrīzei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti