Eiropas Savienība un ASV uzsāk sarunas par tērauda un alumīnija muitas nodevām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Eiropas Komisija un ASV ir uzsākušas sarunas par paaugstināto tērauda un alumīnija muitas nodevu atcelšanu. Kā zināms, iepriekšējais ASV prezidents Donalds Tramps aplika Eiropā ražoto alumīniju un tēraudu ar paaugstinātām muitas nodevām un pamatoja to ar nacionālās drošības interesēm.

Eiropas Savienība toreiz atbildēja ar pretsoli un paaugstināja muitas nodevas virknei Amerikā ražoto preču.

Sarunu uzsākšana starp ASV un Eiropas Savienību par paaugstināto tērauda un alumīnija nodevu atcelšanu liecina par jaunu pieeju tirdzniecības strīdu risināšanai Vašingtonā.

Atšķirībā no iepriekšējā Baltā nama saimnieka, pašreizējais ASV prezidents Džo Baidens ir vairāk vērsts uz domstarpību risināšanu sarunu ceļā.

Lai izrādītu labo gribu, Eiropas Komisija ir nolēmusi uz laiku atlikt ikgadējo Eiropas Savienības ieviesto atbildes muitas nodevu paaugstināšanu.

Eiropas Savienības tirdzniecības komisārs Valdis Dombrovskis norāda, ka šis lēmums apliecina abu pušu vēlmi spert praktiskus soļus transatlantiskās sadarbības atjaunošanai.

Sarunu laikā ASV un ES pārstāvji spriedīs arī par to kā risināt globālo tērauda un alumīnija pārprodukcijas problēmu, ko pārsvarā veido Ķīna un citas pasaules valstis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti