Eiropas Savienība prasa «Volkswagen» izmaksāt kompensācijas arī Eiropas patērētājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Eiropas Komisija pieprasa autobūves ražotājam “Volkswagen” izmaksāt kompensācijas visiem tā dēvētajā “dīzeļgeitas skandālā” iesaistītajiem patērētājiem, ne tikai tiem, kuri dzīvo ASV vai Vācijā. Par to paziņojis Eiropas Savienības tieslietu komisārs Didjē Reinders.

Viņš uzsver, ka līdz šim “Volkswagen” nav izrādījusi vēlmi sadarboties ar Eiropas Savienības patērētāju organizācijām un rast pieņemamu risinājumu.

“Volkswagen” pārstāvji norādījuši, ka savu nostāju nemainīs. Kompānija kompensācijās un soda naudās līdz šim ir izmaksājusi 32 miljardus eiro.

Pārliecinoši lielākā summa nonākusi pie ASV patērētājiem. Tāpat 750 miljonus eiro saņēmuši automašīnu īpašnieki Vācijā, bet citās teritorijās izvirzītās individuālās vai kolektīvās prasības ir noraidītas.

Tā dēvētās “dīzeļgeitas” skandāla pamatā bija “Volkswagen” rīcība, uzstādot savās ar dīzeļdegvielu darbināmajās automašīnās īpašu programmatūru, kas uzrādīja nepatiesus emisiju apmērus. Galvenais mērķis bija pārliecināt regulatorus, ka kompānija ievēro videi draudzīgus standartus. Taču patiesais piesārņojums bija pārāk liels.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti