Eiropas Savienība plāno ievērojamus ieguldījumus mikroshēmu ražošanā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Eiropas Komisija tuvākajos gados plāno kopā ar privātajiem partneriem investēt vairāk nekā 43 miljardus eiro mikroshēmu pētniecībā un ražošanā Eiropas Savienības (ES) valstīs. Brisele šādi cer mazināt Eiropas atkarību no mikroshēmu un pusvadītāju piegādātājiem citos pasaules reģionos.

Pašlaik vadošais mikroshēmu ražotājs pasaulē ir Taivāna. Tomēr koronavīrusa pandēmija skaidri apliecināja, ka pārlieku liela paļaušanās uz vienu vai dažiem mikroshēmu ražotājiem var novest pie piegāžu traucējumiem.

Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena sacīja, ka Eiropā ir dzimušas visas iepriekšējās industriālās revolūcijas un tā var kļūt par vietu, kur dzims arī nākamā.

“Jūs zināt, ka globālais mikroshēmu trūkums ir pamatīgi palēninājis mūsu atgūšanos no krīzes. Tādēļ, piemēram, tika apturētas automobiļu ražošanas līnijas. Kaut arī pieprasījums auga, mēs nespējam to apmierināt mikroshēmu trūkuma dēļ. Līdz ar to šis Eiropas Mikroshēmu akts nāk īstajā brīdī,” spriež EK prieksšēdētāja.

“Mēs esam izvirzījuši mērķi, lai 2030. gadā Eiropā tiktu ražoti 20% pasaules mikroshēmu. Tagad mēs ražojam 9%.

Bet zinot, ka līdz 2030. gadam pieprasījums pēc mikroshēmām pasaules tirgū dubultosies, tas būtībā nozīmē četrkāršot mūsu jaudas.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti