Eiropas Savienība plāno aizstāt Krievijas dabasgāzi ar piegādēm no Āfrikas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Eiropas Savienība (ES) izskata iespēju paplašināt sadarbību ar vairākām Āfrikas valstīm, lai varētu aizstāt dabasgāzes importu no Krievijas, liecina Eiropas Komisijā sagatavots lēmumprojekts, kas ir nonācis ziņu aģentūras “Bloomberg” rīcībā.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā 27 ES dalībvalstis apņēmās līdz šī gada beigām par gandrīz divām trešdaļām samazināt atkarību no Krievijas energoresursiem.

Dokumentā teikts, ka tādām Āfrikas valstīm kā Nigērija, Senegāla un Angola ir “lielā mērā neizmantots potenciāls sašķidrinātās dabasgāzes jomā”. Kā vienu no alternatīvajiem dabasgāzes piegādātājiem Eiropas Savienība nosaukusi arī Alžīriju.

ES plāno palielināt sašķidrinātās dabasgāzes importu par 50 miljardiem kubikmetru gadā, bet cauruļvadu gāzes piegādes, kas nenāktu no Krievijas, par 10 miljardiem kubikmetru gadā. Tāpēc būs jāpārskata sadarbība ar tradicionālajiem energoresursu piegādātājiem un jāmeklē jauni piegādātāji.

KONTEKSTS:

Starptautiskā Enerģētikas aģentūra norāda, ka 2021. gadā Eiropas Savienība no Krievijas importēja 155 miljardus kubikmetru gāzes, kas veido 45% no kopējā gāzes importa.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā aktualizēts jautājums par atkarības mazināšanu no Krievijas energoresursiem Eiropā.

Krievija pieprasījusi Eiropas valstīm norēķinātie par piegādāto gāzi rubļos. Bet Polijai un un Bulgārijai, kas atteikušās maksāt par gāzi rubļos, "Gazprom" nolēma  pārtraukt piegādāt gāzi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti