Eiropas Savienība brīdina «Twitter» pircēju Masku par nepieciešamību ievērot ES likumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Eiropas Savienība (ES) ir brīdinājusi amerikāņu miljardieri Īlonu Masku, ka sociālās saziņas vietnei “Twitter”, kuru viņš drīzumā plāno iegādāties, arī turpmāk būs jāievēro Eiropas jaunie likumi, kas ierobežo lielo tehnoloģiju kompāniju ietekmi. Uz to norādījis Eiropas Savienības rūpniecības politikas komisārs Tjerī Bretons.

Paziņojot par savu apņemšanos iegādāties sociālās saziņas vietni “Twitter” par 44 miljardiem ASV dolāru, Īlons Masks solīja aktīvi iestāties par runas brīvību, radot bažas, ka tviteris varētu pārvērsties par vietu propagandai un naida runas izplatībai. Tādējādi atbildība par cīņu pret apcelšanu vai nepatiesu ziņu izplatīšanu tiktu uzvelta pašiem interneta lietotājiem.

Kā paziņojis Eiropas Savienības komisārs Tjerī Bretons, tviterim būs jāpielāgojas jaunajam Eiropas regulējumam attiecībā uz naida runu, aizliegtu produktu tirdzniecību, bērnu pornogrāfiju vai terorisma draudiem.

Bretons atgādinājis, ka neatkarīgi no kompānijas akcionāriem “Twitter” būs jāpakļaujas Digitālo pakalpojumu aktam un Digitālo tirgu aktam, kuri noteiks atbildību gan par publicējamo saturu, gan biznesa veikšanu. Bretons gan pieminējis, ka noteikumi ASV un Eiropā varēs atšķirties.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti