Rīta Panorāma

Dānija atcels galvenos Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus

Rīta Panorāma

Noskaidroti pirmie 10 Eirovīzijas finālisti

EP piešķir 17,5 miljardu eiro klimatneitralitātes nodrošināšanai

Eiropas Parlaments piešķir 17,5 miljardus eiro klimatneitralitātes nodrošināšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Eiropas Parlaments apstiprinājis 17,5 miljardu eiro piešķiršanu Taisnīgas pārkārtošanās fondam. Tā mērķis ir mazināt negatīvās sekas, ko Eiropas Savienībā rada pāreja uz klimatneitrālu ekonomiku.  

Parlamenta pārstāvji informēja, ka 7,5 miljardi eiro piešķirti no 2021. līdz 2027. gadam paredzētā daudzgadu budžeta, bet 10 miljardi eiro no Atveseļošanas instrumenta.

Līdzekļi no Taisnīgas pārkārtošanās fonda tiks piešķirti atbalstam darba meklēšanā, prasmju pilnveidei vai pārkvalifikācijai, kā arī darbinieku un darba meklētāju aktīvai iesaistīšanai laikā, kad Eiropas ekonomika pāriet uz klimatneitralitāti.

Fonds arī sniegs atbalstu mikrouzņēmumiem, biznesa inkubatoriem, universitātēm un publiskā sektora pētniecības iestādēm, kā arī ieguldījumiem jaunās tehnoloģijās, energoefektivitātē un ilgtspējīgā vietējā mobilitātē.

Parlamenta pieņemtais dokuments arī paredz, ka dalībvalstis varēs saņemt Taisnīgas pārkārtošanās fonda līdzekļus, ja tās būs nospraudušas mērķi līdz 2050. gadam panākt klimatneitralitāti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti