Eiropas Parlaments balsos par ES un Vjetnamas brīvās tirdzniecības līgumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Eiropas Parlamenta deputāti trešdien, 12. februārī, Strasbūrā notiekošās plenārsesijas laikā balsos par Eiropas Savienības un Vjetnamas brīvās tirdzniecības līgumu.

Paredzams, ka brīvās tirdzniecības nolīgums desmit gadu laikā pakāpeniski atcels gandrīz visus muitas tarifus starp Vjetnamu un Eiropas Savienību.  

Eiropas Parlaments balsos par ES - Vjetnamas brīvās tirdzniecības līgumu
00:00 / 01:05
Lejuplādēt

Sagaidāms, ka pakāpeniska teju visu muitas tarifu atcelšana nodrošinās aizsardzību nozīmīgiem Eiropas produktiem un sniegs Eiropas uzņēmumiem piekļuvi Vjetnamas publiskā iepirkuma tirgum.

Nolīgums ir arī instruments vides un sociālā progresa veicināšanai Vjetnamā.

Eiropas Parlaments atsevišķi balsos arī par investīciju aizsardzības nolīgumu, vienojoties izmantot neatkarīgu tiesu sistēmu, kas būs atbildīga par strīdu izšķiršanu starp investoriem un valsti.

Vjetnama ir otrais lielākais bloka tirdzniecības partneris Dienvidaustrumāzijas Nāciju Asociācijā pēc Singapūras. Preču tirdzniecības apgrozījums gadā ir vairāk nekā 47 miljardi eiro.

Eiropas Savienības eksports uz Vjetnamu ik gadu palielinās par 5–7%, tomēr 2018. gadā bloka tirdzniecības deficīts ar Vjetnamu bija 27 miljardi eiro. No Vjetnamas Eiropas Savienība galvenokārt importē telekomunikāciju iekārtas, apģērbus un pārtikas produktus, bet eksportē agregātus un transporta iekārtas, ķīmiskas vielas un lauksaimniecības produktus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti