Eiropas Komisija 2023. gada sākumā rosinās likumprojektu par digitālo eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Eiropas Komisija paziņojusi, ka nākamā gada sākumā plāno ierosināt likumprojektu par digitālo eiro.

Eiropas Komisija 2023. gada sākumā rosinās likumprojektu par digitālo eiro
00:00 / 00:34
Lejuplādēt

Likumprojekts kalpos par juridisku pamatu Eiropas Centrālās bankas pašreizējam tehniskajam darbam pie eiro banknotes vai monētas virtuālās versijas. Lai likumprojekts kļūtu par likumu, tas būs jāapspriež Eiropas Savienības galvaspilsētās un parlamentā. Digitālā eiro izstrāde notiek paralēli jaunu eiro banknošu dizaina izstrādei.

Kā skaidrojis Eiropas Centrālās bankas valdes loceklis Fabio Paneta, abu projektu mērķis ir īstenot uzdevumu nodrošināt eiropiešiem drošu un uzticamu naudu.

Eiropas Centrālā banka pašlaik veic iekšējos eksperimentus ar digitālo eiro un paredz, ka 2023. gada beigās sāks strādāt pie prototipa. Pēc tam par digitālo eiro lems eirozonas vadītāji. Ja lēmums būs atbalstošs, virtuālā valūta varētu būt gatava ātrākais līdz 2025. gadam.

Latvija pozitīvi vērtē digitālā eiro iniciatīvu. Mūsu valsts atbalsta tālāku darbu un izpēti šajā virzienā. Arī Latvijas Banka atbalsta digitālā eiro projekta uzsākšanu, norādot, ka digitālais eiro ir loģisks posms centrālās bankas naudas evolūcijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti