Eiropas Centrālā banka varētu paziņot par jauniem ekonomikas stimulēšanas pasākumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Eiropas Centrālā banka (ECB) šodien varētu paziņot par jauniem ekonomikas stimulēšanas pasākumiem. Eiropas Centrālās bankas padomes sanāksme ceturtdien būs viena no gaidītākajām pēdējos gados. Bažas par globālo ekonomisku, izaugsmes un inflācijas rādītājiem eirozonā ir pamatā spekulācijām, ka Eiropas Centrālā banka pieņems lēmumu rīkoties.

Eiropas Centrālā banka varētu paziņot par jauniem ekonomikas stimulēšanas pasākumiem
00:00 / 01:07
Lejuplādēt

Eiropas Centrālās bankas procentlikmes joprojām ir rekordzemas, tomēr eirozonas ekonomikas izaugsme otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pirmo, pieauga tikai par 0,2%, bet gada inflācija jūlijā nokritās līdz 1%, kas ir tālu no Eiropas Centrālās bankas noteiktā mērķa aptuveni 2% apmērā. Buksē arī ietekmīgās Vācijas ekonomika, ir bezvienošanās "Brexit" risks, ASV turpina tirdzniecības karus.

Tādēļ analītiķi prognozē, ka šodien Eiropas Centrālā banka paziņos par ekonomiskās stimulēšanās pasākumiem. Tas varētu būt pēdējais nozīmīgais bankas prezidenta Mario Dragi solis, pirms nākammēns amata grožus no viņa pārņems līdzšinējā Starptautiskā Valūtas fonda vadītāja Kristīne Lagarda. Eksperti prognozē, ka Dragi varētu paziņot par jaunu obligāciju uzpirkšanas programmu, kā arī spert soļus, lai mudinātu komercbankas izsniegt vairāk kredītu un investēt ekonomikā. Tomēr diskusijas ECB padomē šodien būs spraigas. Padomē ietilpst seši bankas valdes locekļi un 19 eirozonas valstu centrālo banku vadītāji, un viedokļi dalās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti