Rīta Panorāma

Alūksnē pulcēsies 600 dejotāji no visas Latvijas

Rīta Panorāma

Erdogans atkārtoti pretendēs uz Turcijas prezidenta amatu

ECB samazina eirozonas valstu izaugsmes prognozi

Eiropas Centrālā banka samazina eirozonas valstu izaugsmes prognozi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Eiropas Centrālā banka (ECB) samazinājusi eirozonas valstu ekonomikas pieauguma prognozes šim un nākamajam gadam. Tā galvenais iemesls ir Krievijas iebrukums Ukrainā.

Banka prognozēja, ka eirozonas ekonomika šogad pieaugs par 2,8%, nevis iepriekš plānotajiem 3,7%. Savukārt nākamgad izaugsme būs nedaudz virs 2%.

Eksperti informēja, ka gan šogad, gan nākamgad inflācija būs augstāka par prognozēto – attiecīgi 6,8% un 3,5%. Karš Ukrainā negatīvi ietekmē tirdzniecību, izraisa izejmateriālu deficītu, kā arī veicina enerģijas un preču cenu kāpumu.

KONTEKSTS: 

24. februārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins pavēlēja sākt Krievijas karaspēka iebrukumu Ukrainā. Putins apgalvoja, ka NATO gatavojas izmantot Ukrainu kā placdarmu agresijai pret Krieviju, lai gan šiem apgalvojumiem nebija nekādu pierādījumu. Ukraina uzskata, ka Putina patiesais mērķis ir iznīcināt Ukrainas valstiskumu un pakļaut šo teritoriju Maskavas kontrolei.

Krievijas agresija pret Ukrainu izraisījusi vispārēju starptautiskās sabiedrības nosodījumu, pret Krieviju tiek ieviestas arvien jaunas sankcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti