Eiropas Centrālā banka anulē «PNB Banka» licenci

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Eiropas Centrālā banka (ECB) 17. februārī pieņēmusi lēmumu anulēt licenci AS "PNB Banka", kuras darbība apturēta 2019. gada vidū, informēja Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK).

ECB lēmums ir pieņemts pēc Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) ierosinājuma. Pērn septembrī FKTK iesniedza šādu priekšlikumu ECB izskatīšanai, ņemot vērā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumu pasludināt AS "PNB Banka" par maksātnespējīgu.

ECB lēmums stājās spēkā dienā, kad par to paziņots bankai – otrdien, 18.februārī.

KONTEKSTS:

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pērn 15. augustā apturēja "PNB Banka" (iepriekš "Norvik Banka") darbību, ņemot vērā bankas tiešā uzrauga  – Eiropas Centrālā bankas (ECB) – lēmumu atzīt AS "PNB Banka" par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās. Bankā kopš 2017. gada beigām konstatēti kapitāla pietiekamības prasību pārkāpumi. Bankai bija pilnībā jāpārtrauc finanšu pakalpojumu sniegšana, ieskaitot klientu maksājumu izpildi.  12. septembrī tiesa atzina AS "PNB Banka" par maksātnespējīgu.

Kreditoru prasījumu iesniegšana ir noslēgusies 2019. gada decembrī. Pašlaik notiek dokumentu apkopošana un vērtēšana, lai drīzumā sasauktu pirmo kreditoru sapulci. Bankas licences anulēšana šo procesu neietekmē. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti