Rīta Panorāma

Madridē sāksies NATO dalībvalstu vadītāju samits

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar ārlietu ministru (JV) Edgaru Rinkēviču

Eiropas aviācijas nozarē turpinās problēmas

Eiropas aviācijas nozarē turpinās problēmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Neraugoties uz Covid-19 pandēmijas dēļ noteikto ierobežojumu atcelšanu, daudzviet Eiropā aviācijas nozarē turpinās problēmas. Haosu rada gan darbinieku trūkums, gan strādājošo streiki.

"Karstais punkts" jau ilgu laiku ir Šipholas lidosta Nīderlandē, kur veidojas garas rindas. Lidostā trūkst drošības un bagāžas apkalpošanas darbinieku, un kompānijas KLM vadība bija spiesta atvainoties pasažieriem. Varot paiet pat vairāki mēneši, līdz problēmu izdosies novērst.

Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas Getvikas un Hītrovas lidostas lūgušas aviokompānijas ierobežot lidojumu skaitu, bet Ziemeļamerikas aviokompānijas vērsušās pie Īrijas amatpersonām un pieprasa īstenot steidzamus pasākumus, lai novērstu kavēšanos Dublinas lidostā.

Lidsabiedrības, tai skaitā zemo cenu kompānija "EasyJet", spiestas vasaras sezonā atcelt tūkstošiem lidojumu.

Nozares pārstāvji informēja, ka šomēnes nedēļas laikā no lielākajām kontinentālās Eiropas lidostām tika atcelti gandrīz 2000 lidojumu. Vienlaikus turpinās streiki, un, piemēram, šonedēļ darbu pārtrauca "Ryanair" darbinieki Spānijā. Līdzīgas akcijas plāno arī "British Airways", "Air France" un citu kompāniju darbinieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti