Rīta Panorāma

Grupa "Bekars" ar dziesmu "Maza pasaule"

Rīta Panorāma

Intervija ar Rīgas mēru Oļegu Burovu par krīzi atkritumu apsaimniekošanas jomā Rīgā

Pieaug koplidošanas platformas popularitāte

Eiropā pieaug koplidošanas platformas popularitāte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Privātā aviācija kādreiz bijusi pa kabatai tikai īpaši turīgiem cilvēkiem. Taču tagad parādās aizvien jaunas iespējas, kas samazina lidojumu izmaksas un dārgo hobiju padara pieejamu. Viena no tādā iespējām ir “Wingly” – kopbraukšanas platforma, tikai debesīs.   

Pols Denbijs sāka mācīties vadīt šāda tipa mazas lidmašīnas 2009. gadā un jau gadu vēlāk ieguva privātā pilota licenci. Kopš tā laika lidošana kļuvusi par Pola hobiju, un viņa pieredzē var ieskaitīt jau aptuveni 450 lidojuma stundas. Turklāt, pateicoties jaunajai platformai “Wingly”, Pols var samazināt sava diezgan dārgā hobija izmaksas.

Šī ir interneta platforma, kas privātos pilotus savieno ar lidotgribošiem pasažieriem, un lidojuma izmaksas visi sadala savā starpā. “Wingly” ātri kļuva populārs, un to jau salīdzina ar auto ceļabiedru meklēšanas platformām vai taksometru pakalpojumu firmu “Uber”.

“”Wingly” ļauj man dalīt šo pieredzi ar cilvēkiem, kam patīk piedzīvojumi. Lidojuma izmaksas man samazinās par ceturtdaļu, un es arī varu lidot vairāk. Tas man ļoti patīk,” stāstīja Pols.

2015. gadā Parīzē dibinātās platformas “Wingly” datubāzē ir jau aptuveni 15 tūkstoši pilotu, kas piedāvā lidojumus uz un no tūkstošiem Eiropas pilsētu. Lai varētu pievienoties šim pakalpojumam, pilotiem jāiesniedz savas licences kopija, medicīniskā izziņa un arī jāuzrāda nolidoto stundu skaits.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti