Rīta Panorāma

Rietumvalstis piegādās papildu bruņojumu Ukrainai

Rīta Panorāma

SVF pazemina ekonomiskās izaugsmes prognozi

Eiropā atdzīvojas tūrisma industrija

Eiropā atdzīvojas tūrisma industrija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pēc Covid-19 pandēmijas radītajām problēmām lielā daļā Eiropas valstu atdzīvojas tūrisma industrija. Par to visprecīzāk liecina viesnīcu noslodze Lieldienu periodā.

Spānijas tūrisma padome informēja, ka Lieldienās ceļotāju plūsma bija lielākā kopš pandēmijas sākuma. Gandrīz visos tūrisma galamērķos viesnīcu noslodze sasniedza 80–90%, braucienos ar vilcienu devās vairāk nekā divi miljoni pasažieru, un tika apkalpoti vairāk nekā 57 tūkstoši lidmašīnu reisi.

Līdzīga situācija ir Portugālē, kur žurnālistu aptaujātie viesnīcu īpašnieki galvaspilsētā Lisabonā atzina, ka viesnīcas brīvdienās bija aizpildītas par 90%.

Tūrisma speciālisti norādīja, ka līdzīgs rezervāciju apjoms ir arī citās Eiropas valstīs, tai skaitā Lielbritānijā, Vācijā, Francijā un Itālijā. Šķiet, ka cilvēki pēc Covid-19 ierobežojumu atcelšanas noilgojušies pēc ceļojumiem un viņus nav būtiski ietekmējis Krievijas iebrukums Ukrainā.

Taču var rasties reģionālas atšķirības. Problēmas, visticamāk, nebūs Eiropas rietumu daļā, tai skaitā Vidusjūras kūrortos, taču grūti prognozēt situāciju Austrumeiropā, un to lielā mērā noteiks situācija Ukrainā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti