Eirokomisārs Rēns: Baltijas valstis iekļūst Eiropas kodolā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Līdz ar Latvijas pievienošanos eirozonai un Lietuvas ieceri tajā iekļūt, visas trīs Baltijas valstis iestājušās vai ir ceļā uz Eiropas politisko un ekonomisko kodolu. Un tā ir būtiska pāramiņa Blatijas valstīm kopš neatkarības atgūšanas. Tā otrdien pēc Eiropas Savienības (ES) finanšu ministru galīgā lēmuma par Latvijas uzaicināšanu eirozonā sacīja ES Monetāro lietu komisāra Oli Rēns.

Eirokomisārs norādīja, ka tagad Latvija pievienojas eirozonai, kurā jau ir Igaunija, un 2015.gadā to veiks arī Lietuva. Līdz ar to visas trīs Baltijas valstis ir vai nu pievienojušās vai ceļā uz ekonomisko un politisko Eiropas kodolu.

Pievienošanās eirozonai ir ne tikai politisks solis pēc finanšu krīzes, bet tā ir arī ievērojama Baltijas valstu pārmaiņa pēc neatkarība atgūšanas 1991.gada dramatiskajā vasarā. „Domāju, ka tas ir kaut kas, ko nekad nevajag pārstāt sev atgādināt,” piebilda Rēns.

Eirokomisārs arī novēlēja Latvijai un Lietuvai veiksmi eirozonā.

Jau ziņots, ka ES Ekonomisko un finanšu jautājumu (ECOFIN) padomes sanāksmē otrdien savienības finanšu ministri pieņēmuši galīgo lēmumu par Latvijas uzaicināšanu eirozonā.

Latvija no nākamā gada 1.janvāra kļūs par 18. eirozonas dalībvalsti.

Tādejādi Latvijas līdzšinējā valūta - lats - no nākamā gada tiks nomainīta pret Eiropas Savienības (ES) vienoto valūtu - eiro. Latu maiņas kurss pret eiro netiks mainīts un paliks līdzšinējais Latvijas Bankas oficiālais kurss - viens eiro ir 0,702804 lati jeb 70,3 santīmi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti