Rīta Panorāma

Aminata Eirovīzijas finālā

Rīta Panorāma

Rīgā notiks paralimpiskā sporta diena

Telefonintervija ar Valdi Dombrovski

Eirokomisārs: Drošības problēmu dēļ finanšu situācija Ukrainā ir tiešām sarežģīta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Finanšu situācija Ukrainā ir tiešām sarežģīta, tāpēc Austrumu partnerības samita laikā Rīgā piektdien plānots parakstīs līgumus par finansiālu atbalstu Ukrainai 1,8 miljardu eiro apmērā. Eiropas Komisijas viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis („Vienotība”) intervijā LTV raidījuma „Rīta Panorāma” norādīja, ka sarežģītā situācija lielā mērā ir saistīta ar drošības izaicinājumiem valsts austrumos.

Dombrovskis skaidroja, ka plānotais 1,8 miljardu eiro aizdevums ir vidēja termiņa, kas tiek izsniegts, lai stabilizētu Ukrainas finansiālo situāciju. Tā pašlaik ir ļoti sarežģīta.

Taujāts par finanšu situāciju Ukrainā, eirokomisārs atzina, ka tā ir sarežģīta, jo valsts saskaras gan ar drošības izaicinājumiem, kas rada būtiskas ekonomiskās problēmas, gan Krievijas embargo.

Šogad gan Ukrainā esot vērojama situācijas stabilizēšanās. Un turpmāk tā būs atkarīga no Austrumukrainas konflikta risināšanas.

Intervijā Latvijas Radio viņš gan nenoliedza, ka Ukrainai ir nopietnas problēmas valsts pārvaldība jomā un korupcijā. Tāpēc aizdevums tiek sniegtas uz „nopietniem nosacījumiem”. Uzmanība tiek vērsta, lai Ukraina pilnveidotu budžeta uzskaiti, valsts pārvaldi, korupcijas apkarošanu, arī valsts uzņēmumu pārvaldības uzlabošanu.

Pamatā Ukrainā nepieciešamas reformas valsts pārvaldības jomā, kur esot daudz problēmu un darāmo darbu. Nepieciešams strādāt pie kapitālsabiedrības darbu uzlabošanas un enerģijas tirgus sakārtošanas.

Daudzus no šiem darbiem Ukraina pašlaik īsteno, sacīja Dombrovskis, apliecinot, ka ir jau manāmi arī kādi taustāmi rezultāti, piemēram, pretkorupcijas biroja izveide.

Jau iepriekš ziņots par Eiropas plāniem sniegt finansiālo palīdzību Ukrainai 1,8 miljardu eiro apmērā.

Ja viss norisināsies pēc plāna, Eiropas Savienība pirmos 600 miljonus eiro Ukrainai varētu izmaksāt šī gada vidū, otros - gada nogalē, bet trešos - nākamā gada sākumā. Aizdevumi 1,8 miljardu eiro apmērā papildinās 2010.gadā un pērn apstiprināto makro finansiālo palīdzību 1,61 miljarda eiro apjomā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti