Eiro projekta vadītāja: Tirgotāji ir gatavi cenu paralēlās atspoguļošanas periodam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ekonomikas ministrija (EM) atgādina, ka šā gada 1.oktobris ir diena, kad Latvijā stājas spēkā paralēlais cenu atspoguļošanas periods, kad kases čekos un kvītīs darījuma kopsumma jānorāda gan latos, gan eiro. Un strauji tuvojas arī 1. janvāris, kad Latvijā stāsies spēkā eiro valūta.

Latvijas uzņēmēji ir sagatavojušies cenu paralēlās atspoguļošanas periodam, kad cenas ir jānorāda gan latos, gan eiro, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" teica Finanšu ministrijas eiro projekta vadītāja Dace Kalsone.

„Visērtāk jaunā gada pirmajās divās nedēļās būs maksāt ar eiro vai ar karti, bet būs iespējams maksāt abās valūtās, arī latos, tad gan iedzīvotājiem jārēķinās, ka rindas veikalos virzīsies lēnām,” apstiprina Finanšu ministrijas eiro projekta vadītā Dace Kalsone. "Galvenais uzraugs šiem darbiem ir Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC), taču aicinām iedzīvotājus pašus veikalus informēt par kļūdām vai neprecizitātēm."

"Esmu pārliecināta, ka pirmajiem darbiem ir gatavība, taču līdz gada beigām vēl priekšā ir liels darbs skaidrās naudas piegādēm," atzina Kalsone.

Latvija eiro ieviesīs no 2014.gada 1.janvāra. No šā gada 1.oktobra līdz nākamā gada 30.jūnijam komersantiem cenas būs obligāti jānorāda gan latos, gan eiro.

Pirmdien EM rīko preses konferenci, kurā eksperti informēs par paralēlo cenu atspoguļošanas perioda sākšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti