Panorāma

Policija rīko masveida reidus uz autoceļiem

Panorāma

Bīskapu apsveikums Ziemassvētkos

Eiro Latvijā: suvenīru tirgotāju pieredze ar eiro

Eiro Latvijā: Lats ir skaistāks, eiro - izdevīgāks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šie ir pēdējie Ziemassvētki, kad svētku galds sarūpēts, izmantojot latus. Citi pēc tiem skums, daži citi šajā laikā atzinuši – nav svarīgi, kas uz monētām un banknotēm attēlots. Amatniekiem un suvenīru tirgotājiem Vecrīgā lielākā daļa klientu ir tūristi, tāpēc daudzi jau vairākus gadus pret rakstainu zeķu pāri vai keramikas krūzi pretī ņem arī eiro.

Viena no tirgotājām Renāte saka, ka eiro pieņem jau vairākus gadus. Viņa atzīst, ka pircēji priecājas, uzzinot, ka var maksāt ar eiro. Tirgotāja gan atzīst, ka žēl šķirties no latiem, jo eiro ir neizskatīgas monētas.

Faktu, ka ar eiro ir vieglāk norēķināties, uzsver tirgotāja Laura. „Savā veidā ir vieglāk, jo nav problēmas ar to maiņu. Citreiz cilvēkiem nav, ko dot. Tad viņi skrien un maina uz punktiem. Tādā veidā viņiem ir vieglāk. Viņiem ir eiro," saka Laura.

Savukārt tirgotāja Adelīna Aleksejeva akcentē, ka nekas īpašs nemainīsies. „Īpaši jau neko nemainīs, jo tirgotāji jau ir pieraduši," viņa saka.

Kopumā arī amatnieku vidū ir gan tādi, kas pret eiro neiebilst, gan tādi, kam lats tomēr bija tuvāks. Taču visi atzina, ka pašu tirgošanos valūtas veids daudz neietekmē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti