Panorāma

Par iespējamām afērām Stradiņa slimnīcā ziņos ceturtdien

Panorāma

Eiro un tarifi

Eiro Latvijā: pabalstu summas eiro valūtā

Eiro Latvijā: Kāda būs valsts pabalstu summa eiro?

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Tūkstošiem cilvēku Latvijā no valsts saņem dažādus pabalstus, un valsts valūtas maiņa no latiem uz eiro šajā kārtībā neko nemainīs. Pabalsti tiks izmaksāti tāpat kā līdz šim, tikai būs jāpierod pie to izteiksmes eiro valūtā.

Līdz ar eiro ieviešanu no nākamā gada, pabalstu vērtības nemainās. Vismaz eiro dēļ noteikti ne. Ir daži pabalsti, kuru apjomu valsts nolēmusi palielināt vai arī ir tādi, kurus nākamgad izmaksās pirmoreiz. Pabalstus, kurus līdz šim saņēma latos, pēc oficiālā kursa 0,702804 pārrēķinās uz eiro.

Dokumenti

Valsts sociālo pakalpojumu summas pēc eiro ieviešanas (pabalsti un atlīdzības)

Lejuplādēt

72.5 KB

Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūra skaidro: ja pabalsti tiek piešķirti tagad – tikai decembrī - un jūs redzat, kāda summa tiek piešķirta latos, tad nākamajā gadā vienkārši automātiski šī summa tiks konvertēta un izmaksāta eiro. Pabalstus nenoapaļos. Nenoapaļos tieši tāpat kā pensijas vai darba algu citu maksājumu.

Tieši tādēļ, ka pabalsta summas netiks mākslīgi apaļotas uz augšu vai leju, nākamgad daudzi pabalsti būs ar centiem aiz komata. Tā saucamais bērna pabalsts, kas šobrīd ir astoņi lati, no nākamā gada būs 11 eiro un 38 centi. Bērna kopšanas pabalsts līdz pusotra gada vecumam nākamgad palielināts no 100 uz 120 latiem jeb 171 eiro. Bērna kopšanai domātais atbalsts no pusotra līdz diviem gadiem būs 42 eiro 69 centi.

Bērna invalīda kopšanas pabalsts eiro izteiksmē būs 213 eiro 43 centi. Invalīda kopšanas pabalsts – 142 eiro 29 centi. Transporta kompensācija invalīdiem ar pārvietošanās traucējumiem no nākamā gada būs 79 eiro 68 centi. Garantētais minimālais ienākums, kas šobrīd ir 35 lati, pārrēķinot uz eiro, būs 49,80.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti