Eiro ieviešanas brīdī uzņēmējiem var trūkt skaidras naudas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Gadu mijā, kad ieviesīs eiro, uzņēmējiem var pietrūkt skaidras naudas eiro valūtā, atzīst uzņēmēji un baņķieri.

Kādas nelielas Vecrīgas kafejnīcas īpašniece plāno, ka slēgs kafejnīcu nākamā gada pirmajā pusē, jo nevarēs izpildīt Eiro ieviešanas likuma normu, kas prasa, ka pret latu pretī būs jādod eiro monētas.

Uzņēmēji arī norāda, ka visas izmaksas, kuras var sniegties pat dažu tūkstošu latu apmērā, viņi segs no savas kabatas. Uzņēmēji norāda, ka ir neapmierināti ar šo situāciju. Turklāt arī Latvijas nacionālās valūtas sīknaudu bankā mainot pret eiro valūtu, uzņēmējiem būs jāmaksā par šo pakalpojumu. Bankas gan norāda, ka monētu apstrāde ir dārgāks process, nekā papīra naudas izmaiņas.

„Swedbank” Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Daniils Ruļovs uzsver, ka uzņēmēji eiro ieviešanas laikā gan var gūt ievērojamus ieņēmumus. Kad Igaunijā ieviesa eiro, tad ievērojami, pat vairākkārt, pieauga pieprasījums pēc dažādām precēm un pakalpojumiem. Līdz ar to uzņēmējiem, kuri būs sagatavojušies šādam lielam pieprasījumam, tas nāks par labu.

Eiro ieviešanas projekta vadītāji arī norāda, ka uzņēmēji no eiro ieviešanas būs tikai ieguvēji. Sākotnēji uz uzņēmēju rēķina notikusī valūtas maiņa uzreiz viņiem arī sniegs labumu. Piemēram, nebūs izmaksu, kas saistītas ar valūtas konvertāciju.

Plašāk uzņēmēju, baņķieru un valsts iestāžu darbinieku viedokļus un skatījumu uz gadumijā gaidāmo valūtas maiņu var iepazīt šim rakstam pievienotajā audiomateriālā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti