Egle: Mazajiem un vidējiem uzņēmumiem nepieciešama lielāka atpazīstamība

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Daudziem mazajiem un vidējie uzņēmumiem Latvijā ir nepieciešama lielāka atpazīstamība un finansējums apgrozījuma palielināšanai, intervijā Latvijas Radio sestdien atzina Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu foruma valdes priekšsēdētāja Elīna Egle.

Tieši sestdien pirmo reizi ir Latvijas Mazā biznesa diena. „Mēs vēlamies viņu piestiprināt pie katras trešās sestdienas novembrī," saka Egle. Viņa norāda, ka šāda diena ir nepieciešama, lai sapurinātu mazo biznesu pirms lielajām Ziemassvētku brīvdienām un izprādošanām, palielinātu apgrozījumu un gūt atpazīstamību. Vienlaikus šī ir iespēja pašiem uzņēmējiem – bez politiķu ietekmes un iejaukšanās – uzlabot uzņēmējdarbības vidi. „Ļoti daudz runā par tautsaimniecības struktūru, par to, ka mums vajag vairāk uzņēmumu, bet, būsim atklāti, vairāk uzņēmumu mums būs tad, ja mēs apkārt redzēsim, ka mums ir labi un veiksmīgi uzņēmēji, ka viņi spēj attīstīties," saka Egle.

Viņa norāda, ka Latvijā daudz uzņēmēju ir amatnieki un speciālisti, kuri nevēlas sevi reklamēt. „Mums ir idejas (..) Latvijā ir oportūnisma tipa cilvēki. Ir cilvēki, kuri noliecas zemē un redz biznesu – ASV tādi ir 40%, Latvijā – 10%," saka Egle.

Viņa gan piebilst, ka diemžēl uzņēmējdarbības nosacījumi mazajiem uzņēmējiem pasliktinās, jo jau no 2015.gada plānota mikrouzņēmuma nodokļa palielināšana. Daudzi mazie uzņēmumi ir izveidojušies tieši pēdējos gados, kad pastāvēja līdzšinējā mikrouzņēmuma nodokļa 9% likme.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti