Eiro fokusā

Mainās kārtība pasta sūtījumu saņemšanai no Lielbritānijas

Eiro fokusā

Neraugoties uz Covid pandēmiju, Latvijā top 20 spēlfilmas

Ēdienu piegāde Latgalē pamazām kļūst pieprasītāka

Ēdienu piegāde Latgalē pamazām kļūst pieprasītāka

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lai samazinātu cilvēku drūzmēšanos un ilgstošu uzturēšanos sabiedriskās ēdināšanas vietās, ārkārtējās situācijas laikā, kopš aizvadītā gada novembra ēdināšanas vietās ēdienu drīkst izsniegt tikai līdzņemšanai. Šajā laikā pieaug pieprasījums pēc ēdiena piegādes.

Aizvadītā gada aprīlī, kad sākās pirmais pandēmijas vilnis, Rēzeknē īsā laikā Žanis Peiners uzsāka ēdiena piegādi, sadarbojoties ar vairākiem ēdināšanas uzņēmumiem pilsētā. Tika izveidota interneta mājaslapa "ReFood", kur redzams pakalpojuma piedāvātāju sarakts. Cilvēki paši zvana mājaslapā norādītajiem ēdinātājiem, un katrs ēdinātājs ziņo "ReFood" kurjeram par nepieciešamo piegādi.

Žanis Peiners stāstīja, ka sākumā tā bija kā sociāla aktivitāte, kas pamazām guva pieprasījumu, lai to varētu saukt jau par biznesa projektu.

"Pirmajā ārkārtas situācijas laikā strādājām pa nullēm, tad vasarā bija "ok", mēs strādājām ar peļņu kaut kādu. Un laikam pēdējie divi mēneši kopš ieviesām bezmaksas piegādi, kopš atkal ir tie stingrie ierobežojumi, tad atkal mēs strādājam pa nullēm. Bet es redzu, ka kopumā šis tirgus augs, neuzskatu, ka pēc karantīnas izmirs vai kaut kur pazudīs, jo visā pasaulē aug, arī šeit Rēzeknē viņš attīstīsies."

Svētku laikā dienā bija 10 līdz 15 pasūtījumi, taču vidēji pasūtījumi dienā esot ap 70, stāstīja Peiners. Nākot pretī ēdināšanas uzņēmumiem un arī pašiem iedzīvotājiem, piegādes tiek nodrošinātas bez maksas. Tas ir arī veids, kā klientus pieradināt pie jaunā pakalpojuma.

"Es sapratu, ka mēs varam atļauties pastrādāt pa nullēm kādus mēnešus, kamēr ir šī ārkārtas situācija, plus arī cilvēki, lai viņi pierod pie šī servisa (..)," sacīja Peiners.

Savukārt pirmās pandēmijas laikā ēdienu piegādi Daugavpilī uzsāka "Bolt Food". Aizvadītā gada sākumā Rīgas iedzīvotāji tika iepazīstināti ar "Bolt Food" platformu, kas neilgi pēc tam kļuva pieejama vēl četrās pilsētās – Daugavpilī, Liepājā, Jelgavā un Jūrmalā.

"Bolt" ir vadošā mobilitātes pakalpojumu platforma Eiropā, un ēdiena piegāde ir viens no uzņēmuma pakalpojumiem. "Bolt" reģionālais vadītājs Latvijā Kārlis Ķezberis norādīja, ka ēdienu piegāde īpaši šajā laikā gūst  popularitāti. Kā veicas Latgalē, Daugavpilī?

"Kopumā mums šobrīd Daugavpilī ir pārdesmit dažādi piegādātāji. Var teikt, ka ir salīdzinoši labi.

Protams, tas viss ir uz epidēmijas rēķina, bet agrāk vai vēlāk mēs bijām plānojuši tos rezultātus sasniegt. Viss notiekošais to nedaudz paātrināja," klāstīja Ķezberis.

Cilvēki pasūta gan pusdienas, gan arī vakariņas.

"Īpaši uz nedēļas beigām un nedēļas nogalēm lielākoties mēs redzam, ka cilvēki pasūta, tā saucamo komforta ēdienu, kas ir burgeri, picas, tāpat liela popularitāte ir dažādām Āzijas virtuvēm kā suši," piebilda "Bolt" reģionālais vadītājs Latvijā

Jautājot par to, vai Latgalē "Bolt Food" ir plānojuši paplašināt savu darbības teritoriju, Ķezberis teica, ka šobrīd apsverot par ēdiena piegādi un transporta pakalpojumiem Rēzeknē, tomēr par to vēl esot pāragri runāt. Taču to, ka, arī beidzoties ārkārtējai situācijai un ēdināšanas uzņēmumiem atsākot darbību ierastajā ritmā, ēdiena piegāde kļūs pieprasītāka, nešaubās ne "Bolt" reģionālais vadītājs Latvijā, ne "ReFood" piegādes izveidotājs Rēzeknē. Taupot savu laiku, cilvēki arvien biežāk izvēlēsies ēdienu pasūtīt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti