Edgaru Strodu «Latvijas Valsts ceļu» valdes locekļa amatā nomaina Gundars Kains

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Valsts akciju sabiedrības “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) valdes locekļa amatā iecelts līdzšinējais LVC Attīstības pārvaldes direktors Gundars Kains, pirmdien nolemts akcionāru sapulcē.

Satiksmes ministrijas pārstāve Lāsma Gaile apstiprināja, ka Kains iecelts bijušā valdes locekļa Edgara Stroda vietā. LVC valdē strādā arī valdes priekšsēdētājs Jānis Lange un valdes loceklis Mārtiņš Lazdovskis.

Ministrijā informēja, ka Kains LVC strādā kopš 2006. gada. Viņš uzņēmumā sāka strādāt kā projektu vadītājs, kur nodarbojās ar projektiem, kas saistīti ar Eiropas struktūrfondu realizāciju. Sākot no 2014. gada, Kains bija LVC Tehniskās pārvaldes vadošais projektu vadītājs, kur viņa darbs bija saistīts ar vidēja un ilglaicīga autoceļa tīkla attīstības plānošanu. 2016.gadā Kains sāka strādāt kā LVC Attīstības pārvaldes direktora pienākumu izpildītājs, vēlāk kļūstot par pārvaldes direktoru.

Karjeru Kains sācis kā Rīgas domes Labklājības departamenta Latgales priekšpilsētas Sociālā dienesta vadītāja vietnieks, kur viņš atbildēja par iestādes saimniecisko darbību. Šajā amatā viņš strādāja no 1993. gada līdz 2005. gadam. 

Gundars Kains ir pabeidzis Rīgas celtniecības tehnikumu, iegūstot autoceļu tehniķa profesionālo kvalifikāciju ar specialitāti autoceļu būvē un ekspluatācijā. Vēlāk Kains Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvis būvinženiera kvalifikāciju, bet pēc tam inženierzinātņu maģistra grādu būvzinātnē.

Iepriekš ieņemtajos amatos Kains izkopis vadības un organizatoriskās spējas, kā arī komunikācijas prasmes. No svešvalodām Kains brīvi pārvalda krievu un angļu valodu. 

KONTEKSTS:

KNAB pagājušā gada oktobrī aizturēja LVC valdes locekli Strodu un arī uzņēmēju Armandu Zeihmani, abi vēlāk tika atbrīvoti no izolatora. Strods kriminālprocesā atzīts par aizdomās turēto saistībā ar dienesta stāvokļa izmantošanu mantkārīgā nolūkā, nepatiesu ziņu norādīšanu ienākumu deklarācijā lielā apmērā, kā arī noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā. Savukārt Zeihmanis tiek turēts aizdomās par noziedzīgā nodarījuma atbalstīšanu. Zināms, ka izmeklēšanas ietvaros veiktas vismaz 15 kratīšanas ar abām personām saistītos objektos.

Saistībā ar notikušo Satiksmes ministrijas vadība kā LVC kapitāldaļu turētāja 1. oktobrī lēma par Stroda atbrīvošanu no darba LVC. Strods LVC valdes locekļa amatā strādāja no 2013. gada augusta un atbildēja tieši par būvniecību un iepirkumiem. Strods iepriekš bijis "Rīgas ūdens" valdes loceklis, Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors. Viņš strādājis arī Kuldīgas 12. ceļu remonta un būvniecības pārvaldē par iecirkņa darbu vadītāju un meistaru.

Aģentūra LETA, atsaucoties uz TV3 raidījumu "Nekā personīga", norāda, ka Strods neizpaužamu informāciju par plānotajiem valsts ceļu būves iepirkumiem ar sava paziņas, uzņēmēja Zeihmaņa starpniecību, iespējams, nodevis firmām, kuru līdzīpašnieks ir būvuzņēmējs Armands Garkāns, kurš septembra sākumā pabija KNAB būvnieku karteļa lietā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti